Prettiger wachten op trein en bus in Groningen en Drenthe

Prettiger wachten op trein en bus in Groningen en Drenthe

GRONINGEN – Even wachten op de trein of bus is vanaf dit voorjaar op verschillende stations en haltes in Groningen een stuk aangenamer.

Op twaalf hubs in Groningen en Drenthe worden namelijk speciale hub-banken geplaatst. De opvallende knalblauwe banken zijn speciaal in hub-stijl gemaakt. Er kunnen meerdere mensen op zitten. De hubs worden ook voorzien van gratis wifi. Zo kunnen reizigers altijd online zijn op de hub.

Hub-banken

In maart werden de eerste hub-banken al geplaatst op het vernieuwde stationsplein in Delfzijl. In april en mei volgen de hubs in Bedum, Zuidhorn, P+R Haren, Dieverbrug, Westlaren, Gieten, Borger, Zuidwolde, Hoogeveen en Leek. Zo is het voor reizigers comfortabel en prettig wachten op het openbaar vervoer, publiek vervoer of de overstap op andere vervoerswijze. De komend tijd zal het nog comfortabeler worden als de wifi op de hubs wordt geïnstalleerd. Reizigers op de hub Delfzijl, Zuidhorn, Gieten, Borger en Ten Boer kunnen nu al van de gratis wifi gebruikmaken.

Wat is hub?

In Groningen en Drenthe zijn op dit moment 55 hubs. Een hub is een schakel in de reis van deur tot deur waar reizigers kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en waar zij op een prettige manier even kunnen wachten. Extra voorzieningen maken de hub tot een aangename plek. Mensen kunnen zo op een comfortabele wijze naar hun werk, school of andere bestemmingen reizen. Meer informatie staat op reisviahub.nl.

Foto: OV-bureau Groningen Drenthe