Informatieavond over pleegzorg op 6 november

Informatieavond over pleegzorg op 6 november

ZUIDHORN – Pleegzorgorganisaties in de provincie Groningen organiseren een informatieavond over pleegzorg voor inwoners van de gemeente Westerkwartier.

Van 31 oktober tot en met 7 november is het de Week van de Pleegzorg. In dat kader organiseren Elker Pleegzorg, Leger des Heils, Timon en William Schrikker Pleegzorg een informatieavond.

Informatieavond

Inwoners uit het Westerkwartier die meer willen weten over het pleegouderschap zijn van harte welkom op woensdagavond 6 november 20.00 uur in het gemeentehuis van Zuidhorn (Hooiweg 9).

Tijdens de informatieavond vertellen medewerkers van pleegzorgorganisaties over de verschillende vormen van pleegzorg, de begeleiding die pleegouders krijgen en waar je op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt. De informatieavond is geheel vrijblijvend. Toegang is gratis.

Pleegzorg

In het Westerkwartier zijn ruim 60 pleeggezinnen, zij stellen hun huis en hart open voor een kind dat (tijdelijk) niet thuis kan wonen. De pleegzorgorganisaties zijn hard op zoek naar pleegouders.

Wethouder Bert Nederveen van gemeente Zuidhorn is aanwezig tijdens de avond en blij met dit initiatief: “Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de Jeugdwet en daar valt pleegzorg ook onder. Als gemeente zijn we erg blij met alle inwoners die zich met liefde en zorg voor pleegkinderen inzetten. We hopen dat veel mensen zich aangesproken voelen door onze waardering en de uitnodiging voor 6 november aanstaande.”

Foto: Pixabay