Twaalf nieuwe woonconcepten in de Oostergast Zuidhorn

Twaalf nieuwe woonconcepten in de Oostergast Zuidhorn

ZUIDHORN – Woonwijk de Oostergast in Zuidhorn wordt in 2019 verreikt met twee nieuwe woonconcepten.

Met een viertal luxe vrijstaande villa’s en twaalf appartementen kiest de woonwijk voor uitbreiding en verbreding. Beide woonvormen werden nog niet eerder op deze manier in de Oostergast toegepast. “In een tijd waarin veel huizenkopers de stad verruilen voor het platteland, is diversiteit en een ruime keuzemogelijkheid enorm belangrijk”, vertelt wethouder Fred Stol van Zuidhorn.

Luxe villa’s

Projectontwikkelaar VDM realiseert in 2019 vier luxe vrijstaande villa’s aan de Ranastraat. Een primeur voor de wijk. Wethouder Fred Stol: “Deze woningen sluiten wat architectuur en kwaliteit betreft goed aan bij de overige woningen in de Oostergast. De woningen zijn groter dan gemiddeld, met een woonoppervlakte van 180 m2, en ze staan op royale kavels. De woningen leveren zo een mooie bijdrage aan de wijk.”

Appartementen

Vastgoedontwikkelaar Frisoplan realiseert twaalf appartementen aan de Antaresstraat. De appartementen worden in drie lagen van vier appartementen gerealiseerd. De bovenste laag heeft de beschikking over een zolder, die aan het woongedeelte is gekoppeld. Wethouder Stol: “De architectuur en de kwaliteit van deze appartementen voegen iets speciaals toe aan de wijk. Op de gekozen locatie vormen zij een echte blikvanger.”

Gasloze woningen

Zuidhorn loopt in Nederland voorop met gasloos bouwen. Fred Stol: “Het spreekt daarom vanzelf dat de woningen en de appartementen geen aansluiting krijgen op het gasnet én voldoen aan hoge eisen wat betreft energie en duurzaamheid.”

Ondertekening van de overeenkomst

De luxe villa’s worden gerealiseerd door VDM en de appartementen door Frisoplan. Vrijdag 21 december ondertekent wethouder Fred Stol de overeenkomst voor de verkoop van grond in de Oostergast aan projectontwikkelaars VDM en Frisoplan. De gemeente Zuidhorn zet hiermee in op hoogwaardige kwaliteit en variatie in woonvormen in de Oostergast.

Foto: De Oostergast