“Hier wil ik mijn kind niet bij in de bus hebben” (video)

“Hier wil ik mijn kind niet bij in de bus hebben” (video)

TER APEL – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) moet een oplossing bedenken voor betaling voor de privébus voor agressieve asielzoekers uit Ter Apel.

“Als er betaald moet worden, dan moet dat vooraf en niet in de bus. Dan kun je dus weer gedoe verwachten. Het COA is eerst aan zet om een oplossing te bedenken voor de betaling”, aldus Michel van der Mark van Qbuzz tijdens een interview bij RTV Noord.

Deze week werd bekend dat het privévervoer van agressieve asielzoekers uit het azc in Ter Apel niet gratis mag worden. Daarover heeft de Tweede Kamer zich dinsdagmiddag na een motie van de SP unaniem uitgesproken. Het privévervoer werd geïnitieerd omdat een groep van 30 a 40 asielzoekers mensen op buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen lastigvallen en bedreigen. Hoeveel het vervoer nu wel moet gaan kosten en waar er betaald moet worden is nog onbesloten.

Video

Qbuzz heeft een video vrijgegeven waarin vier asielzoekers een aanvaring hebben met een buschauffeur en twee stewards. Vervolgens ontstaat er een worsteling. Hetgeen in de video gebeurt is voor de stewards “redelijk normaal”, aldus Van der Mark. “Dit gebeurt drie tot vier keer in de week.” Over de publicatie van de video heeft hij gemixte gevoelens. “Hier wil ik mijn kind niet [bij] in de bus hebben, dus in dat opzicht ben ik blij. Maar het is ontzettend triest gezien de aanleiding.”

Foto: Qbuzz/RTV Noord