Indische maaltijd als alternatief voor het kerstgourmet

Indische maaltijd als alternatief voor het kerstgourmet

GRONINGEN – De traditionele gourmetmaaltijd rondom Kerst heeft inmiddels een Indisch alternatief.

Halverwege dit jaar schreef De Telegraaf over Indische eierballen, een Gronings recept met een Indisch tintje. Maar de eierbal is niet het enige traditionele gerecht dat aan verandering onderhevig is. Ook de klassieke gourmetmaaltijd tijdens Kerst heeft inmiddels een Indisch alternatief.

The Big Red

Zo kan men besluiten om rondom Kerst te gaan voor een Indisch gerecht met kip of rundvlees, groentes en exotische kruiden en lichtpittig tot pittige sauzen. In Groningen verzorgt de Indische Catering al meer dan 16 jaar Indische gerechten op locatie, zoals bij verjaardagen, jubilea, bruiloften, bedrijfsfeesten en festivals. Dat doet het bedrijf via haar cateringservice en de Javaanse Cateringbus The Big Red.

“Wij hebben een oude rode brandweerwagen omgetoverd tot een Javaans eetcafé op wielen. De truck uit 1968 en is compleet gerestaureerd en bevat een eigen keuken, bar met oude koperen brand opstandpijp, een straalpijp als tap en een expressobar. Met onze food truck komen we op festivals en feestgelegenheden in heel Nederland, echter ligt onze focus op het noorden van Nederland. En omdat het eten pikant is, kunnen wij afblussen op iedere catering”, grapt Paul van de Vegte.

Indische Catering

De Indische Catering is onderdeel van Javaans Eetcafé Groningen. Het restaurant verzorgt de catering in Groningen voor o.a. het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), FC Groningen, Brandweer Groningen, Martini Ziekenhuis, Groningen Seaports en het Platfortmheater. Tijdens Kerstavond, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag is het restaurant dit jaar gesloten.

Dit bericht is in opdracht geschreven.

Foto: Indische Catering