Grote brand bij OBS Het Karrepad in Groningen

Grote brand bij OBS Het Karrepad in Groningen

GRONINGEN – Een brand aan de Molukkenstraat in Stad heeft een deel van OBS Het Karrepad verwoest. De gymzaal ligt compleet in as.

Het ging om een grote uitslaande brand. Deze was vanaf meerdere plekken in Groningen te zien. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit en werd ondersteund door korpsen uit Bedum en Zuidhorn. Rond middernacht hadden de spuitgasten het vuur onder controle. Ze hebben een groot deel van de school kunnen redden, maar de gymzaal werd compleet verwoest.

Op het terrein van de basisschool staat ook een gebouw van de buitenschoolse opvang SKSG Merdeka. Dat gebouw bleef door de vlammen gespaard. Het is niet bekend of de kinderen van Het Karrepad maandag naar school kunnen. Naar de exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

Meerdere brandjes in Korrewegwijk

Buurtbewoners vertelden dat er in de afgelopen avond meerdere buitenbrandjes zijn geweest in de Korrewegwijk. Zo werden er door jongeren vuurwerk afgestoken, ruiten ingegooid en stond er een ondergrondse vuilcontainer aan de Semarangstraat in brand. Opmerkelijk genoeg was daar geen politie bij. Het is niet bekend of de branden met elkaar in verband staan.

Foto: Wesley Bos/GroningsNieuws