A28 ri. Groningen dit weekend gedeeltelijk dicht

A28 ri. Groningen dit weekend gedeeltelijk dicht

GRONINGEN – Van vrijdag 25 juni (22.00 uur) tot maandag 28 juni (06.00 uur) is de A28 vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein afgesloten voor alle verkeer in de richting van Groningen. Dit keer in tegengestelde richting als twee weken geleden. Ook dit weekend gaat Aanpak Ring Zuid het verkeer overzetten over het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.

Verkeer vanuit Haren

Het verkeer vanuit Haren en Assen richting Groningen heeft verschillende opties. Als je naar Groningen wilt rijden, kun je vanaf de afslag Groningen-Zuid via de Laan Corpus den Hoorn naar het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg of de zuidelijke ringweg op (N7). De tweede optie is via de Van Ketwich Verschuurlaan naar de Verlengde Hereweg richting het centrum of de zuidelijke ringweg.

Verkeer vanuit Assen en verder

Omdat we verwachten dat de omleidingsroutes door de stad druk zijn, adviseren we verkeer dat van iets verder komt, al eerder een andere route richting Groningen te kiezen. Zo kan verkeer vanuit Assen via de N33 en de A7 naar de stad rijden (via Gieten, Veendam en Zuidbroek). Of via de N386 en de N372 (Tynaarlo naar Peize). Verkeer vanuit Meppel en Zwolle wordt geadviseerd via de A32 en de A7 te rijden (Steenwijk, Heerenveen, Drachten).

Omzetten verkeer naar nieuw viaduct

Combinatie Herepoort is de afgelopen periode druk bezig geweest met de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg. Tijdens het weekend van 25-28 juni wordt de rijbaan richting Groningen omgezet naar het nieuwe viaduct. Vanaf maandag 28 juni rijdt het verkeer van de A28 richting Groningen over het nieuwe viaduct en de nieuwe oprit.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar