A28 vanaf Groningen richting Assen een weekend dicht

A28 vanaf Groningen richting Assen een weekend dicht

Van vrijdag 11 juni (22.00 uur) tot maandag 14 juni (06.00 uur) is de A28 vanaf het Julianaplein tot Groningen-Zuid afgesloten voor alle verkeer in de richting van Assen. Ook de Brailleweg is in dit weekend dicht voor alle verkeer.

Omleiding voor verkeer richting Assen

Verkeer richting Assen heeft twee opties. Het verkeer kan via het Vrijheidsplein naar de Laan Corpus den Hoorn en vervolgens de oprit naar de A28 richting Assen nemen. De tweede optie is via de zuidelijke ringweg, afrit 37 naar de Hereweg en vervolgens via de Van Ketwich Verschuurlaan de oprit naar de A28 richting Assen.

Omleiding voor verkeer Brailleweg

Autoverkeer wordt omgeleid via het Julianaplein naar het Vrijheidsplein en vervolgens naar de Laan Corpus den Hoorn en de Van Ketwich Verschuurlaan.

Fietsers vanuit de binnenstad worden omgeleid via het tunneltje onder het Julianaplein door, de Maaslaan en de Papiermolentunnel en andersom.

Omzetten verkeer naar nieuw viaduct

Combinatie Herepoort is de afgelopen periode druk bezig geweest met de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg. Tijdens het weekend van 11-14 juni wordt de rijbaan richting Assen omgezet naar het nieuwe viaduct. Ook de nieuwe afrit vanaf de Brailleweg naar de A28 wordt aangesloten. Vanaf maandag 14 juni rijdt het verkeer richting Assen over het nieuwe viaduct en de nieuwe afrit.

25-28 juni: omzetten verkeer richting Groningen

In het weekend van 25 tot 28 juni wordt het verkeer op de A28 richting Groningen omgezet naar het nieuwe viaduct. In dat weekend is de A28 dicht in de richting van Groningen.

Header: luchtfoto Rijkswaterstaat (via Aanpak Ring Zuid)

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar