W.A. Scholtenstraat en Bloemstraat tijdelijk afgesloten

W.A. Scholtenstraat en Bloemstraat tijdelijk afgesloten

GRONINGEN – Van maandag 5 juli 07.00 uur tot maandag 16 augustus 06.00 uur is de W.A. Scholtenstraat afgesloten voor alle verkeer. Ook wordt de kruising Bloemsingel met de Bloemstraat afgesloten en blijft de Bloemsingel éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. De afsluitingen zijn nodig voor de bouw van het nieuwe OV-knooppunt aan de Bloemsingel.

Aan de Bloemsingel wordt op dit moment ook gewerkt. De noordelijke rijbaan (de kant van het UMCG) is nu dicht. Deze is vanaf volgende week open. Vanaf dan is er een fietspad voor fietsers vanaf de Oostersingel en is de rijbaan open voor zowel auto’s als fietsers vanaf de Vrydemalaan. De zuidelijke rijbaan van de Bloemsingel is vanaf 5 juli afgesloten.

Omleidingen

  • Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via het Boterdiep, de Korreweg en de Petrus Campersingel richting het Damsterdiep.
  • Fietsers kunnen via de Oostersingel of via de Kolendrift.
  • De bussen gaan via het Boterdiep richting de Kolendrift naar de Oostersingel richting het UMCG.

Check voor vertrek

In de zomer vinden er meer werkzaamheden plaats. Een overzicht van deze werkzaamheden is te vinden op groningenbereikbaar.nl/zomer-2021. Check voor vertrek en bekijk de actuele verkeerssituatie op de Slimme Kaart.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar