Binnenzijde Turfsingel tot eind augustus dicht

Binnenzijde Turfsingel tot eind augustus dicht

De Turfsingel in de Groningse binnenstad is van maandag 10 mei 07.00 uur tot eind augustus afgesloten tussen de Maagdenbrug en de Sint Jansbrug. De gemeente Groningen gaat hier een nieuwe bushalte aanleggen en het gebied wordt opnieuw ingericht als 30 km-zone. Omdat vanaf eind dit jaar de bussen langs de Diepenring rijden, wordt aan beide zijdes van de Turfsingel een bushalte aangelegd.

Omleiding fietsers en voetgangers

Fietsers over het Damsterdiep kunnen het eerste gedeelte van de afsluiting passeren en worden verder omgeleid via de Turfstraat/Singelstraat naar de Sint Jansstraat. Omdat in deze periode ook werkzaamheden zijn aan de gevel van het Provinciehuis zijn er momenten waarin de Turfstraat/Singelstraat gedeeltelijk is afgesloten door een kraan. Fietsers worden dan omgeleid via Martinikerkhof. Voetgangers kunnen gedeeltelijk langs de werkzaamheden lopen. Op momenten dat dit niet kan, hebben zij dezelfde omleiding als de fietsers. 

Omleidingen auto's

Het gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de buitenzijde Turfsingel, het Boterdiep, de Korreweg, de J.C. Kapteynlaan en via de Petrus Campersingel terug richting het Damsterdiep. Deze route is bewust gekozen omdat het Schuitendiep ter hoogte van het Kattendiep ook afgesloten is. Het Provinciehuis en het Forum zijn vanaf die zijde te bereiken via de W.A. Scholtenstraat en de Nieuwe Sint Jansstraat.

Omleiding voor fietsers
Omleiding fiets

Omleiding autoverkeer richting Damsterdiep
Omleiding richting Damsterdiep

Omleiding autoverkeer richting Forum/binnenstad
Omleiding richting Forum/binnenstad

Bussen over Oost

Momenteel wordt er aan de oostelijke zijde van de binnenstad op diverse locaties gewerkt om het project 'Bussen over Oost' te realiseren. De aanleg van de Kattenbrug en het OV-Knooppunt UMCG Noord zijn hier voorbeelden van. Omdat eind dit jaar de bussen van de Grote Markt verdwijnen en over de Diepenring gaan rijden, moeten er eerst nog bushaltes aan weerszijden van de Diepenring worden aangebracht. Vanaf eind juli wordt er ook begonnen met de aanleg van een bushalte en 30-km gebied aan de andere kant van de Turfsingel, ter hoogte van de Stadsschouwburg.

Lees meer over dit project op de website Ruimte voor jou van de gemeente Groningen.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar