Groningen Bereikbaar heeft nieuwe bakfietsen te leen

Groningen Bereikbaar heeft nieuwe bakfietsen te leen

Voor iedereen die kinderen vaak met de auto naar school of de kinderopvang brengt, heeft Groningen Bereikbaar al twee jaar de mogelijkheid om hiervoor een week een elektrische  bakfiets uit te proberen. Zo kun je ervaren of het wat voor jou is. Nu zijn er twee nieuwe bakfietsen toegevoegd aan deze actie.

De twee nieuwe fietsen zijn van Urban Arrow en Bakfiets.nl en kunnen worden opgehaald bij fietsenwinkel Fietsje in de binnenstad van Groningen. Reserveren gaat via de website van Groningen Bereikbaar.

Multifunctioneel

Met een e-bakfiets is een afstand tot zo’n 15 km goed te overbruggen. Bijkomend voordeel is dat je gezond, voordelig en duurzaam bezig bent. Daarnaast is het een veilige manier om je kinderen te vervoeren, er passen meerdere kinderen in de bakfiets en de huif beschermt tegen zon, regen en wind. En handig om daarna mee door te rijden naar je werk of om boodschappen te doen.

Auto's bij scholen

In de spits is het vaak druk op de weg en werkzaamheden kunnen zorgen voor verkeershinder. Ook kan het bij scholen en kinderopvanglocaties kan erg druk zijn met auto's op de momenten dat de kinderen gebracht of gehaald worden. Daar heb je geen last van als je de elektrische bakfiets pakt.

Proberen?

Wil je een week lang gratis een elektrische bakfiets proberen? Dat kan! Ga naar groningenbereikbaar.nl/bakfiets, klik op Aanmelden en selecteer als locatie Fietsje Groningen. Hier kan je de gewenste bakfiets selecteren. Is de bakfiets geen optie voor jou maar wil je wel eens een fiets proberen in plaats van de auto? Kies dan voor een e-bike of speed pedelec, ook die kun je reserveren, een week gratis proberen en ophalen bij verschillende fietshandelaren in de hele provincie.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar