Helperzoom van 7 april tot 23 mei dicht voor autoverkeer

Helperzoom van 7 april tot 23 mei dicht voor autoverkeer

Vanaf woensdag 7 april 07.00 uur t/m zondag 23 mei 23.00 uur is de Helperzoom afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van het viaduct van de zuidelijke ringweg. Fietsers en voetgangers kunnen passeren, met uitzondering van twee weekenden: van vrijdag 9 april tot maandag 12 april en van vrijdag 16 april tot maandag 19 april.

Omleidingen

Zowel autoverkeer als fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Hereweg. Autoverkeer richting de Kempkensberg (DUO/Belastingdienst) of richting Europapark kan omrijden via de Goeman Borgesiuslaan.

Bekijk de omleidingsroutes op onderstaand kaartje.

De Helperzoom is afgesloten onder het viaduct van de N7 door. Verkeer wordt omgeleid via de Hereweg.
De afsluiting van de Helperzoom in het rood. Omleidingsroutes in groen en geel.

Afsluitingen

StartdatumEinddatumHelperzoom afgesloten voor:
Woensdag 7 april 07.00 uurZondag 23 mei 23.00 uurAutoverkeer
Vrijdag 9 april 22.00 uurMaandag 12 april 07.00 uurFietsers en voetgangers
Vrijdag 16 april 22.00 uurMaandag 19 april 07.00 uurFietsers en voetgangers

 

Werkzaamheden

Aannemerscombinatie Herepoort werkt in april verder aan het intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging van de nieuwe zuidelijke ringweg. De ontbrekende damwandplanken komen daar waar nu nog het verkeer over de Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat rijdt. Ook ligt de Verlengde Lodewijkstraat 'in de weg' voor het inrijden van het spoordek, wat tussen 8 en 17 mei gebeurt. Het is daarom nodig zowel de Helperzoom als de Verlengde Lodewijkstraat langdurig af te sluiten voor (een deel van) het verkeer.

Foto: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar