Nieuwe buurt- en straatnamen in Helpman en Meerstad

Nieuwe buurt- en straatnamen in Helpman en Meerstad

HELPMAN/MEERSTAD – De gemeente Groningen maakt vandaag de namen bekend van nieuwe buurten en straten in Helpman en Meerstad.

De nieuwe namen verwijzen naar de historie van beide gebieden en zijn noodzakelijk omdat de nieuwe buurten inmiddels in ontwikkeling zijn.

Helpman

Op de plek van de voormalige rijkskantoren langs de Engelse Kamp, nabij het Sterrebos en het toekomstige Zuiderplantsoen, komen ongeveer 100 nieuwe woningen in een groene omgeving. Hiervoor komt één nieuwe weg waarlangs de woningen komen te liggen. Deze weg krijgt de naam Engelse Park, mede doordat het aanpalende Sterrebos in de loop der tijd is uitgegroeid tot een voorbeeldig Engels landschapspark. De naam past bovendien goed bij het aan westzijde aansluitende Engelse Kamp, vernoemd naar het barakkenkamp voor Engelse militairen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Meerstad

In Meerstad, ten oosten van Klein Harkstede en Tersluis, worden momenteel twee nieuwe buurten ontwikkeld. De buurt bij Klein Harkstede zal Groenewei gaan heten, ontsproten aan het groene weidelandschap dat kenmerkend is voor dit deel van Groningen. Als straatnamen in deze buurt is gekozen voor de namen van rundvee-rassen, zoals Roodbont, Hooglander en Lakenvelder.

De buurt aan de oostzijde van Tersluis zal De Zeilen gaan heten, naar de rijke scheepvaarthistorie van de stad. Voor de straatnamen in het deel van De Zeilen dat direct aan het water ligt, is gekozen voor veel gebouwde scheepstypes zoals Jaagschuit en Snik. Voor het noordelijk deel van De Zeilen gaat het om soorten zeilen, waaronder Bezaan, Bramzeil, Bovengrietje en Halfwinder.

Foto: Meerstad.eu