Onderdoorgang rotondes Laan Corpus den Hoorn een dag dicht

Onderdoorgang rotondes Laan Corpus den Hoorn een dag dicht

De onderdoorgang tussen de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn is op woensdag 22 september dicht voor alle verkeer. Dit betekent onder andere dat autoverkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Drachten wordt omgeleid. De onderdoorgang is gesloten van 's ochtends 07.00 uur tot 's avonds 19.00 uur.

De afsluiting van de onderdoorgang van de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn in het rood. In oranje en groen de omleidingen voor autoverkeer. In geel de omleidingsroutes voor fietsers. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Omleidingen autoverkeer

Autoverkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Drachten wordt omgeleid via de A28 en het Julianaplein (op bovenstaand kaartje de oranje route).

Autoverkeer vanaf de westelijke ringweg of het Julianaplein richting de Laan Corpus den Hoorn, bijvoorbeeld naar Martini Ziekenhuis, wordt omgeleid via de rotondes bij Hoogkerk. Dit verkeer rijdt dus door tot afrit 35 Hoogkerk, rijdt via de oprit de A7 weer op en slaat bij afrit 36 Groningen-West af naar de Laan Corpus den Hoorn (groene route).

Omleidingen fietsers

Fietsers tussen de Laan Corpus den Hoorn en Stadspark kunnen ook geen gebruikmaken van de onderdoorgang bij de rotondes. Zij hebben twee alternatieve routes: via het tunneltje bij Piccardthof of via de Laan van de Vrede – Paterswoldseweg – Concourslaan (gele routes).

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar