Onderdoorgang Vondellaan Groningen afgesloten

Onderdoorgang Vondellaan Groningen afgesloten

Van zaterdag 1 tot maandag 17 augustus is de onderdoorgang van de Vondellaan richting centrum afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen tot 17 augustus nog wel gebruikmaken van de onderdoorgang. Autoverkeer wordt omgeleid via de Van Iddekingeweg, het Overwinningsplein en de Paterswoldseweg.

De onderdoorgang Vondellaan blijft afgesloten, maar vanaf 17 augustus kan het verkeer vanaf de Vondellaan via een nieuwe doorgang invoegen op de afrit van de A28 richting centrum en hier onder de ringweg door. Vanaf 17 augustus wordt de onderdoorgang ook afgesloten voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen dan via de Brailleweg lopen of fietsen. De Brailleweg is dan weer open en aangepast, fietsers kunnen daar dan in twee richtingen passeren. Ook kunnen fietsers dan weer gebruikmaken van de Papiermolentunnel.

Werkzaamheden

Aanpak Ring Zuid zal eerst damwanden aanbrengen ter hoogte van de Vondellaan. Als dat gebeurd is, wordt de tunnel van de Vondellaan wordt gesloopt, daarna zal hier zand aangebracht worden voor het tijdelijke Julianaplein. Lees meer over de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg deze zomer op de website van Aanpak Ring Zuid.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar