Reisvergelijker: hoeveel kun jij op je woon-werkkosten besparen?

Reisvergelijker: hoeveel kun jij op je woon-werkkosten besparen?

De online reisvergelijker Pendle.nl biedt in vier simpele stappen een overzicht van de totale kosten van het woon-werkverkeer én vergelijkt deze met andere vervoersmiddelen. Zo kun je snel zien hoeveel en op welke manier je daarop kunt besparen. Daarnaast geeft de vergelijker ook inzichten in CO2-uitstoot en calorieverbranding.

Het is vaak lastig inschatten welke vervoerswijze van en naar het werk het goedkoopste is. Pendle.nl neemt verschillende factoren mee in de berekening, zoals brandstofkosten, afschrijvingen en vergoedingen. Het is daarmee een aantrekkelijke tool die financieel inzicht biedt en motiveert om anders te gaan reizen.

Hoeveel kun jij besparen?

Duurzaamheid en gezondheid

Kostenverlaging is uiteraard één van de belangrijkste redenen om van vervoerswijze te veranderen. Maar ook duurzaamheid en gezondheid kunnen een rol spelen. Daarom vergelijkt Pendle.nl direct ook de CO2-uitstoot en verbruikte calorieën van de verschillende vervoersmiddelen.

Hoe werkt het?

Pendle.nl werkt eenvoudig. Je weet binnen een minuut wat je kunt besparen. Je vult allereerst je woon- en werkadres in en geeft aan met welk(e) vervoersmiddel(en) je naar het werk reist. Daarna controleer je de verschillende kosten, pas je aan waar nodig en vergelijk je deze kosten met alternatieve vervoersmiddelen. Het resultaat is een handig overzicht in kosten, CO2-uitstoot en calorieverbranding. Een dag in de week anders reizen levert direct voordeel op!

Anders reizen

Groningen Bereikbaar ziet de vergelijker als handig hulpmiddel om de verschillende manieren van anders reizen onder de aandacht te brengen bij werknemers én werkgevers. Zeker met het oog op de grootschalige werkzaamheden aan het Julianaplein, die begin 2022 plaatsvinden, en de enorme opgave voor de bereikbaarheid die dit met zich meebrengt.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar