Vanaf maandag Lübeckweg definitief dicht, oprit Stettinweg open

Vanaf maandag Lübeckweg definitief dicht, oprit Stettinweg open

Op maandagochtend 20 september om 05.00 uur gaat de Lübeckweg definitief dicht. De Lübeckweg komt in de eindsituatie niet meer terug zoals hij was. Het verkeer heeft verschillende alternatieve routes om het Europaplein te bereiken. Tegelijkertijd wordt bij de Stettinweg een nieuwe oprit naar de zuidelijke ringweg geopend.

Afsluiting Lübeckweg

De Lübeckweg loopt parallel aan de zuidelijke ringweg en verbindt nu nog de Bornholmstraat met de Europaweg. Veel verkeer wat vanaf de Bornholmstraat naar de zuidelijke ringweg richting het Julianaplein wil rijden, maakt gebruik van de Lübeckweg. Vanaf maandag 20 september is dat niet meer mogelijk. Verkeer op de Bornholmstraat kan dan via de Herningweg en Europaweg of via de Sontweg en Europaweg naar het Europaplein rijden. Een derde optie is via de Sontbrug en de nieuwe oprit bij de Stettinweg.

De alternatieve routes voor de Lübeckweg.
In oranje, geel en roze de drie alternatieve opties voor de Lübeckweg. Bron: Aanpak Ring Zuid. Klik om te vergroten.

Eindsituatie project: Lübeckweg als afrit

In de eindsituatie van het project Aanpak Ring Zuid is de Lübeckweg een afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg, voor verkeer vanuit het oosten. De Lübeckweg sluit dan niet meer aan op de rotonde bij de Bornholmstraat. Bij de Bornholmstraat wordt nog een nieuwe oprit naar de zuidelijke ringweg aangelegd. Deze nieuwe oprit loopt dan onder de afrit (de huidige Lübeckweg) door.

Nieuwe oprit Stettinweg

Op maandagochtend 20 september gaat ook de nieuwe oprit bij de Stettinweg open. Verkeer vanaf bedrijventerrein Driebond heeft dan een snelle verbinding naar de zuidelijke ringweg. De afrit bij de Stettinweg is op 22 augustus 2021 al opengesteld.

Weekendafsluiting zuidelijke ringweg

Vanwege de afrondende werkzaamheden bij de Stettinweg, is het nodig de zuidelijke ringweg dit weekend af te sluiten voor het verkeer richting Drachten en Assen.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar