Vrijheidsplein komend weekend gedeeltelijk dicht

Vrijheidsplein komend weekend gedeeltelijk dicht

GRONINGEN – Vanaf vrijdag 5 maart 22.00 uur tot maandag 8 maart 06.00 uur is een deel van het Vrijheidsplein afgesloten voor verkeer. Het is in dit weekend niet mogelijk om vanaf de westelijke ringweg (N370) de zuidelijke ringweg (N7) op te rijden. Ook kan verkeer uit de richting Drachten niet via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg. De overige richtingen op het Vrijheidsplein zijn wel open.

Omleiding vanaf de westelijke ringweg

Verkeer vanaf de westelijke ringweg naar de zuidelijke ringweg richting Assen/Hoogezand wordt omgeleid via de botrotonde bij Laan Corpus den Hoorn.

Omleidingen vanuit Drachten

Verkeer uit de richting Drachten naar Hoendiep of Vinkhuizen wordt omgeleid via afrit 35 Hoogkerk en vervolgens via de Johan van Zwedenlaan en het Hoendiep. Verkeer richting Martiniplaza kan omrijden via de Laan Corpus den Hoorn en Paterswoldseweg. Tot slot rijdt verkeer richting Groningen-West, richting het centrum of richting Winsum om via de zuidelijke, oostelijke en noordelijke ringweg.

Werkzaamheden Vrijheidsplein

Combinatie Herepoort is bezig met het slopen en renoveren van het viaduct over het Vrijheidsplein. In het weekend van 5 tot 8 maart wordt de betonrand bovenop het Vrijheidsplein gesloopt. Vanwege deze werkzaamheden is het nodig een deel af te sluiten voor het verkeer.

Het weekend van vrijdag 12 tot maandag 15 maart is gepland als reserveweekend, mochten de werkzaamheden niet tijdig kunnen worden afgerond.

Foto: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar