Nieuwe fase in aanleg glasvezel Stadskanaal en Westerwolde

Nieuwe fase in aanleg glasvezel Stadskanaal en Westerwolde

Op woensdag 12 september wordt een nieuwe fase bereikt in de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde.

De glasvezelkabel is dan op de plaats waar deze moet zijn. Met het maken van een glasvezellas vieren wethouders Goziena Brongers (Stadskanaal) en Bart Huizing (Westerwolde) de ontsluiting met het ‘World Wide Web’. Dit doen zij bij het hoofdverdeelstation (popstation) in Vledderhuizen.

Op 12 september is de verbinding beschikbaar tussen de telefooncentrale Stadskanaal en het hoofdverdeelstation, het hart van het netwerk. Vanaf vrijdag 14 september gaan de serviceproviders in het hoofdverdeelstation apparatuur installeren en testen. Vanaf 8 oktober worden de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen bewoners gebruik maken van de door hen gewenste diensten. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2019 alle aangemelde adressen zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Voorlichtingsavonden

Tijdens diverse voorlichtingsavonden krijgen inwoners uitleg over het bouwproces en de installatie van glasvezel. De eerste voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 12 september om 19.00 uur in d’Ekkelkamp in Onstwedde. De daaropvolgende voorlichtingsavonden zijn op:

  • Donderdag 20 september om 19.00 uur in Summertime, Mussel;
  • Dinsdag 2 oktober 19.00 uur in Drijscheer, Alteveer;
  • Woensdag 10 oktober om 19.00 uur in het Boschhuis, Ter Apel;
  • Woensdag 31 oktober om 19.00 uur in Het Oude Wapen, Blijham.

Binnenkort volgt informatie over de avonden die in de resterende kernen plaats gaan vinden.

Foto: Pixabay