21-jarige topatleet uit Groningen gepakt met drugs in Hongarije

21-jarige topatleet uit Groningen gepakt met drugs in Hongarije

STADSKANAAL – De in Hongarije aangehouden Nederlandse drugshandelaar is de 21-jarige topatleet Roelf B. uit Stadskanaal.

Dat melden verschillende kranten vandaag, waaronder het Algemeen Dagblad. B. verkocht drugs op het populaire muziekfestival Sziget in Boedapest, Hongarije. Dat deed hij samen met een nog onbekende landgenoot die ook uit Stadskanaal zou komen. In een verklaring meldt de Hongaarse politie dat het tweetal dinsdagavond al is aangehouden.

Drugs ter waarde van 15.000 euro

Beveiligers van het festival kregen lucht van de verkoop van drugs toen het erg druk was bij de tent van B. en zijn metgezel. Daarop schakelden ze de Hongaarse politie in. Tijdens de aanhouding bleek er voor 15.000 euro aan drugs in de tent te liggen, waaronder een kilo xtc-pillen, een grote hoeveelheid joints en 451 flesjes met verdovende middelen.

Drugs zijn in Hongarije streng verboden. Voor de verkoop ervan kan een gevangenisstraf van maximaal 8 jaar worden opgelegd. Bij grote hoeveelheden of smokkel kan zelfs twintig jaar tot levenslang worden opgelegd.

Foto: Politie Hongarije