“Bij Albert Heijn in Beijum wordt je als crimineel behandeld”

“Bij Albert Heijn in Beijum wordt je als crimineel behandeld”

OPINIE – Volgende keer ga ik toch maar naar de Lidl of de Aldi, want bij Albert Heijn in Beijum wordt je als crimineel behandeld.

Inwoners van de Groningse stadswijk Beijum hebben voor hun dagelijkse boodschappen keuze uit drie supermarkten: Lidl, Aldi en Albert Heijn. Regelmatig deed ik mijn boodschappen bij de laatstgenoemde. En hoewel de producten er wat duurder zijn dan bij de andere twee, biedt Albert Heijn een prettige winkelervaring. Het heeft een groot assortiment, ruime gangpaden en veel kassa’s. Maar dat alles valt in het niet met hoe je bij het afrekenen wordt behandeld. “Mag ik nog even in uw tas kijken?”, vraagt de caissière.

Schuldig tot het tegendeel bewezen is

Daar sta je dan met je goede gedrag. Schuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik val even stil. Zie ik er soms zo onbetrouwbaar uit? Ik heb toch gewoon m’n normale kleding aan en was toch even vriendelijk als anders? Je wilt natuurlijk geen ‘nee’ zeggen. Dan wordt ze pas echt achterdochtig en komt de manager erbij. Ik laat de inhoud van m’n rugtas zien en mag vervolgens de boodschappen inpakken. De enige boodschappen die ik bij me had, waren die op de lopende band. Nadat ik netjes heb betaald, verlaat ik de winkel met een apart gevoel. Volgende keer ga ik toch maar naar de Lidl of de Aldi, want bij Albert Heijn in Beijum wordt je als crimineel behandeld.

Foto: Google Maps