PVV Groningen: uitlatingen van Den Oudsten onverstandig

PVV Groningen: uitlatingen van Den Oudsten onverstandig

OPINIE – Uitlatingen van burgemeester Den Oudsten over versnelling van de energietransitie met Shell in de hoofdrol zijn onverstandig, aldus Ton van Kesteren.

De fractievoorzitter van de PVV in de gemeenteraad van de gemeente Groningen en Provinciale Staten van de provincie Groningen schreef in reactie op de uitlatingen van Den Oudsten het onderstaande opiniestuk.

Van gasellende naar duurzaamheidsellende

Een burgemeester dient zich te onthouden van politiek getinte standpunten. Uitlatingen van burgemeester den Oudsten van de gemeente Groningen onlangs in een Shell-interview, waarin hij pleit voor versnelling van de energietransitie en daarin een hoofdrol ziet voor m.n. Shell, zijn onverstandig. Zo staat mij ook nog vers in het geheugen de eenzijdige politieke opstelling van deze burgemeester inzake het hijsen van de regenboogvlag n.a.v. een homosceptische SGP’er, terwijl daarbij de voortschrijdende islamisering van ons land, één van de grootste oorzaken van intolerantie, agressie en zelfs geweld jegens LBGT’ers, bewust niet werd genoemd.

Linkse partijen strijden in de regel voor de bühne tegen het zogenaamde grootkapitaal en zien Shell als een exponent daarvan. Wat dat betreft werkt alleen al de naam Shell als een rode lap op de bekende stier. (met uiteraard excuses aan de Partij voor de Dieren voor de gebruikte beeldspraak). Maar moeten we Shell wel als de werkelijke zondebok zien? Uiteraard is de NAM, als onderdeel van Shell, financieel aansprakelijk voor de aardbevingsellende waarin veel Groningers zitten. Maar is de politiek uiteindelijk niet hoofdverantwoordelijk voor alle ellende?

De onlangs in de Tweede Kamer gepresenteerde klimaatwet van GL, D66, VVD, PvdA, CDA, CU en SP betekent in de praktijk een blauwdruk van de aardgasellende. Deze partijen creëren nota bene bij wet een nieuwe ellende voor de burgers, de zogenaamde duurzaamheidsellende. En verder van huis, deze partijen zijn medeverantwoordelijk voor de toename van bijvoorbeeld de uitbuiting van jonge Afrikanen in de kobaltmijnen, om aan de toenemende vraag van milieubelastende batterijen in onze electrische auto’s te kunnen voldoen. Met GroenLinks en c.s. aan de knoppen worden gewiekste subsidieondernemers, de Shell’s van de toekomst, in de gelegenheid gesteld om aan de haal te gaan met de zuurverdiende belastingcenten van de Groningers. Wederom is de politiek, zijn politici verantwoordelijk voor het feit dat grote jongens waaronder de Shell bij de zogenaamde ‘duurzame’ energie worden betrokken, en ook daaraan weer flink zullen gaan verdienen. Duurzaamheid die overigens ook nog eens zeer vervuilend en peperduur blijkt te zijn. En dat wederom over de rug van vele Groningers.

Burgemeesters en politieke partijen die pleiten voor toekomstige groene multinationals die uiteraard slim inspelen op het duurzaamheidssentiment, op het beleid van een duurzaamheidssekte, van de duurzaamheidsverdwazing, en daarbij beweren dat zij met dergelijke duurzaamheid de Groningers vertegenwoordigen, hebben een dikke laag boter op het hoofd. Na de aardgasellende zadelt de politiek de Groningers namelijk op met een nieuw probleem, de zogenaamde duurzaamheidsellende.

Foto: PVV Groningen